Vitamíny z črepníka

Nepotrebujeme nevyhnutne poľné lány či záhradné záhony. Čerstvú zeleninu si môžeme vypestovať aj v črepníku na lodžii. A zmestí sa do neho aj exotický svet citrónovníka. S bylinkami vystačíme aj bez balkóna. Arómu a chuť, ktorá vylepší omáčku, polievku či pečenú sekanú, si môžeme dopestovať na poličke v kuchyni.                                      (foto: www.pixabay.com)


Články

24.06.2017 11:52

Lány rozkvitnutej levandule

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Začína obdobie kvitnutia levandule. Aj keď sa táto bylinka, ľahko...

Celý článok

—————

05.05.2017 16:00

Po čučoriedky netreba ísť do lesa

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   A po chutné a zdravé plody tmavofialovej farby nemusíme ísť...

Celý článok

—————

25.04.2017 16:56

Akú zeleninu pestovať na balkóne?

Zelený domov – Vitamíny z črepníka   Na pestovanie zeleniny aj v sídliskových podmienkach si už mnohí...

Celý článok

—————



Ovocie z balkónovej farmy

Netreba ísť do obchodu či na trhovisko, stačí zájsť na balkón či lodžiu a pozbierať úrodu z črepníka. Napríklad chutné bobule čučoriedok, ktoré v nás avokujú atmosféru lesa. Z improvizovanej panelákovej záhradky môžeme mať aj vlastné jahody, maliny, hrozno či citrusy.


Bylinky z kuchyne


Trúfnime si na citrusy


Čerstvá i v zime

 


Obľúbený tymian


Po sezóne

Rajčiaky sú jednoročná rastlina, ktorá vydrží od jari do neskorej jesene. Ešte pre príchodom mrazov ju vyberieme zo zeme aj s koreňmi a zavesíme do chladnej komory alebo pivnice. Zostávajúce plody sa tak lepšie uchovajú. Keď oberieme posledné, rastlinu zlikvidujeme.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Mexické chute


Petržlenová vňať


Overený rozmarín