Keď lieči príroda

Nemusíme byť babkami korenárkami. Stačí spoznať liečivé účinky užitočných rastliniek a v prípade prechladnutia, bolesti hlavy alebo iného zdravotného problému si ich ako balzam dopriať sebe či svojim blízkym. Príroda je mocná čarodejka a my ako usilovní učni za ňou nemusíme zaostávať. A ak si osvojíme aj ostatné domáce recepty na bežné zdravotné trápenia, môžeme pokojne ašpirovať na profesiu amatérskych rodinných lekárov.

(foto: everystockphoto)


Vybrali sme


Články

29.11.2017 07:15

Zdravie ukryté v šálke čaju

Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Pozitívne účinky čajov ľudia poznajú od nepamäti. Z čínskych historických prameňov vyplýva, že čaj bol...

Celý článok

—————

22.11.2017 19:12

Figy zmierňujú bolesť zubov

Zdravie a krása – Keď lieči príroda   Figy sú tisícročia obľúbeným plodom, ktorý chutí i zaháňa hlad. Kedysi patril v krajinách Stredného...

Celý článok

—————


Zdravie z jesenných bobúľ

Jeseň nie je len o smútku zo straty letných radostí. Je to aj o objavovaní krásy a zdrojov zdravia tohto ročného obdobia. Aj trnky majú svoje čaro a svojskú chuť, aj bobule hlohu, ktorý máme pri plote v záhrade, môžu posilniť naše zdravie. A už osvedčeným prírodným lekárom sú tradične šípky.


Presná rada problém vyrieši

Stručný herbár

Stručný herbár

Zdravie a krása - Keď lieči príroda   Aníz je obľúbené korenie pri príprave dezertov, krémov a pečiva, odvar z neho však je výborný pri ťažkostiach s nespavosťou, so žalúdočnou nevoľnosťou a s kašľom. Tí, ktorým veľmi nechutí a do...

Viac

—————


Posilňujeme imunitu


Cesnak ako liek


Sila bobkového listu


Sila ďumbieru


Bylinkami                  na bolesť zubov


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web

Figy proti bolesti


Z byliniek môžeme vylúhovaním získať

ODVAR – bylinky varíme v prikrytej nádobe v určenom množstve vody predpísaný čas, potom výluh necháme stáť do vychladnutia a napokon cez sitko precedíme.
ZÁPAR – bylinky prelejeme predpísaným množstvom vriacej vody a necháme stáť v prikrytej nádobe asi 20 minút, potom cez sitko precedíme.
MACERÁT – bylinky prelejeme studenou vodou (prípadne olejom alebo liehom) a necháme stáť predpísaný čas (niekoľko hodín, dní či týždňov). Nakoniec precedíme cez papierový filter na kávu.