Svetové i minulé chute

Sme naozaj my tí informovanejší a preto múdrejší? Alebo o správnej skladbe potravín vedeli či aspoň tušili viac naši predkovia? Zaujímavé bude aj poznávanie cudzích kuchýň. A ktorá je tá naj? Nuž, skôr ako vytvoriť rebríček víťazov by bolo ľahšie vziať si z každej, či už  z čínskej, poľskej alebo talianskej, to najlepšie a zaradiť do svojho obľúbeného menu. 

 (foto: www.morguefile.com)


Články

13.08.2017 10:20

Hummus lepšie chutí ako znie

Varenie – Svetové a minulé chute   Obľúbeným pokrmom arabskej kuchyne je kaša z uvareného cíceru, ktorá si našla svoje miesto...

Celý článok

—————

10.04.2017 18:24

Tradičné veľkonočné koláče

Varenie – Svetové a minulé chute   K jarným sviatkom patria aj sladké jedlá, najmä koláče. Zvyky sú rôzne, jednotlivé národy si pečú...

Celý článok

—————

11.02.2017 10:51

Povedzte to sladkým koláčikom

Varenie – Svetové a minulé chute   Čoskoro budú mať všetci zaľúbenci príležitosť preukazovať si lásku milými drobnosťami. Malú dilemu, čím...

Celý článok

—————


Variácie na mozzarellu

Mozzarella má cudzí rodokmeň, ale už sa v slovenskej kuchyni udomácnila. Tento čerstvý syr si dokonca môžeme urobiť aj sami. Jeho využitie je pestré. Dá sa napríklad použiť pri príprave jarných chuťoviek. Výborné sú aj bruschetty čiže opečené hrianky s mozzarellou. A úplnou klasikou je taliansky šalát caprese.


Pizza má svoj rodokmeň

Na svete vraj existuje 50 známych druhov pizze nehovoriac o variantoch, ktoré si urobíme doma v štýle „čo chladnička dala“. Aká je história tohto obľúbeného typu jedla?


Zbierka aróm z celej planéty

Cestujeme doslova po celej zemeguli, navštevujeme vzdialené krajiny a ochutnávame neznáme jedlá. Dobre vedieť dopredu, čo nás v tej ktorej cudzej zemi čaká. Aby sme napríklad pre alergiu na niektorú z domácich potravín či ingrediencií neprišli o ostatné zážitky na dovolenke. Preto si v krátkosti predstavíme zásady varenia a preferované požívatiny v rôznych geografických oblastiach. Nie sme síce stredovekí objavitelia nových svetadielov a neznámych civilizácií, ale korenia nezvyčajnej príchute si vždy radi donesieme a vo vlastnej kuchyni postavíme na poličku k ostatným skvostom gastronomickej zbierky. Aj pre spomienku na typickú vôňu konkrétnej krajiny z opačnej strany planéty.

 


Kuchyne sveta prehľadne

—————

—————

—————


Tradície hubárčenia


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Bochník chleba


Aby všetkým chutilo

  • Slovensky: Dobrú chuť!
  • Česky: Dobrou chuť!
  • Francúzsky: Bon appetit!
  • Anglicky: Enjoy yuor meel!
  • Taliansky: Buon appetito!
  • Chorvátsky: Dobar tek!
  • Maďarsky: Jó étvágyat!
  • Nemecky: Guten Appetit!
  • Poľsky: Smasznego!
  • Švédsky: Smaklig måltid!
  • Španielsky: Buen provecho!
  • Holandsky: Eet smakelijk!
  • Fínsky: Hyvää Ruokahalua!
  • Dánsky: Velbekomme!