Svetové i minulé chute

Sme naozaj my tí informovanejší a preto múdrejší? Alebo o správnej skladbe potravín vedeli či aspoň tušili viac naši predkovia? Zaujímavé bude aj poznávanie cudzích kuchýň. A ktorá je tá naj? Nuž, skôr ako vytvoriť rebríček víťazov by bolo ľahšie vziať si z každej, či už  z čínskej, poľskej alebo talianskej, to najlepšie a zaradiť do svojho obľúbeného menu. 

 (foto: www.morguefile.com)


Vybrali sme



Články

14.10.2017 08:11

Bochník voňavého chlebíka

Varenie – Svetové a minulé chute   Chlieb slávi svoj svetový deň 16. októbra. Táto základná poživeň mnohých...

Celý článok

—————

06.09.2017 10:27

Šálka kávy vždy inak

Varenie - Svetové a minulé chute   Obyvatelia rôznych svetadielov objavovali neodolateľnú chuť a arómu kávy...

Celý článok

—————

13.08.2017 10:20

Hummus lepšie chutí ako znie

Varenie – Svetové a minulé chute   Obľúbeným pokrmom arabskej kuchyne je kaša z uvareného cíceru, ktorá...

Celý článok

—————


Čas hodov a jarmokov

Jeseň má nejednu sympatickú podobu. Patria k nim aj husacie hody a rovnako vôňa a chuť kačaciny. Nemusíte sa vždy spoliehať na profesionálov, hus si môžete upiecť aj doma. A kačku pripraviť na rôzne spôsoby. Rovnako udusiť tú najchutnejšiu červenú kapustu ako typickú prílohu ku kalorickej, ale zdravej husacine a kačacine.


Zbierka aróm z celej planéty

Cestujeme doslova po celej zemeguli, navštevujeme vzdialené krajiny a ochutnávame neznáme jedlá. Dobre vedieť dopredu, čo nás v tej ktorej cudzej zemi čaká. Aby sme napríklad pre alergiu na niektorú z domácich potravín či ingrediencií neprišli o ostatné zážitky na dovolenke. Preto si v krátkosti predstavíme zásady varenia a preferované požívatiny v rôznych geografických oblastiach. Nie sme síce stredovekí objavitelia nových svetadielov a neznámych civilizácií, ale korenia nezvyčajnej príchute si vždy radi donesieme a vo vlastnej kuchyni postavíme na poličku k ostatným skvostom gastronomickej zbierky. Aj pre spomienku na typickú vôňu konkrétnej krajiny z opačnej strany planéty.


Kuchyne sveta prehľadne

—————

—————

—————


Tradície hubárčenia


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Bochník chleba


Aby všetkým chutilo

  • Slovensky: Dobrú chuť!
  • Česky: Dobrou chuť!
  • Francúzsky: Bon appetit!
  • Anglicky: Enjoy yuor meel!
  • Taliansky: Buon appetito!
  • Chorvátsky: Dobar tek!
  • Maďarsky: Jó étvágyat!
  • Nemecky: Guten Appetit!
  • Poľsky: Smasznego!
  • Švédsky: Smaklig måltid!
  • Španielsky: Buen provecho!
  • Holandsky: Eet smakelijk!
  • Fínsky: Hyvää Ruokahalua!
  • Dánsky: Velbekomme!