Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Články

15.06.2017 12:26

Egrešové čatní

Varenie – Skladovanie   Egreše sú zaujímavým druhom ovocia, ktorí však nie všetci vyhľadávame. Namiesto kyslastým...

Celý článok

—————

02.06.2017 09:35

Chlieb či šunka pod stanom

Varenie – Skladovanie   Informácie určené všetkým milovníkom dovolenky v prírode. Pretože by mali vedieť, ako sa...

Celý článok

—————

27.05.2017 09:19

Zaváranie – na čo nezabudnúť

Varenie – Skladovanie   K letu patrí aj zaváranie. Ovocie v záhradke postupne dozrieva, treba si urobiť...

Celý článok

—————


Spoľahnime sa na egreše

Za hrsť kyselkavých bobúľ nám zabezpečí polovicu dennej dávky vitamínu C. No toto letné ovocie dokáže omnoho viac. Upevní naše zdravie a zlepší aj náš imidž. A okrem pleťovej masky si z egreša môžeme pripraviť sladké želé alebo exotické čatní.


Ako správne zavárať

Vypestovať vitamíny v záhradke, to všetko vyžaduje čas a energiu. Bola by škoda úrody jabĺk či brokolice. Preto napokon ochotne čistíme, krájame a zavárame či džemujeme za sporákom. Alebo hľadáme ďalšie možnosti, ktoré predĺžia životnosť ovocia a zeleniny.


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme...

Viac

—————


Ako skladovať syry


Miesto pre čaj


Životnosť potravín


Cesnaková aróma


Vhodné obaly


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Chladničkový bedeker


Mrazíme ryby


Chlieb v kondícii