Skladovanie

Zmysluplné nakupovanie a voľbu kvalitných potravín môže napokon znehodnotiť ich neodborné skladovanie. Malé kuchynské dilemy musíme riešiť takmer denne. Na ktorú poličku v chladničke umiestiť čerstvú zeleninu či uvarenú ryžu? Dať zemiaky do tmavej komory alebo ich môžeme nasypať do košíka na kuchynskej linke? Zodpovieme si všetky otázky. A naučíme sa tiež potraviny zavárať, sušiť i správne zmrazovať. Aj zeleninu, ktorú si dopestujeme sami, alebo huby, ktoré si donesieme z lesa.

(foto: pixabay)


Články

15.07.2017 14:11

Uhorky zakliate v pohári

Varenie – Skladovanie   Koho by nepotešil pohľad na utešený rad zaváracích pohárov naplnených uhorkami na...

Celý článok

—————

01.07.2017 15:49

Zaváraninová exotika

Varenie – Skladovanie   Niekomu nestačí, že mu v komore stojí zástup zaváranín pripravených podľa maminých...

Celý článok

—————

26.06.2017 10:08

Jahody aj mimo sezóny

Varenie – Skladovanie   Mnohé druhy sezónneho ovocia máme k dispozícii len krátky čas. Väčšina amatérskych...

Celý článok

—————


Aby sme neprišli o chuť jahôd

Jahody si ideálnym ovocím na prípravu múčnikov a dezertov, preto ich radi využívame pri pečení a dochucovaní počas celého roka. Poďme si povedať, ako si pripraviť tradičný jahodový džem alebo jahody správne zamraziť či už v celku, pokrájané a posypané cukrom alebo ako jahodový pretlak.


Ako správne zavárať

Vypestovať vitamíny v záhradke, to všetko vyžaduje čas a energiu. Bola by škoda úrody jabĺk či brokolice. Preto napokon ochotne čistíme, krájame a zavárame. Alebo hľadáme ďalšie možnosti, ktoré predĺžia životnosť ovocia a zeleniny.


Pomôžeme, poradíme ...

Prosté, ale geniálne

Prosté, ale geniálne

Varenie - Skladovanie   Ako zachrániť zvädnutú petržlenovú vňať? Stačí ju položiť do hlbokého taniera, pokropiť vodou, prikryť druhým tanierom a opäť bude čerstvá. Tejto nepríjemnosti môžeme predchádzať, ak čerstvo zakúpenú vňať zabalíme do vlhkých kuchynských utierok a balíček uložíme v chladničke do zásuvky na zeleninu. Ak pridáme do horčice trochu soli a dobre ju zamiešame, tento trik zabráni vyschnutiu obľúbenej pochutiny. Škvarky odkladáme...

Viac

—————


Ako skladovať syry


Miesto pre čaj


Životnosť potravín


Cesnaková aróma


Vhodné obaly


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Chladničkový bedeker


Mrazíme ryby


Chlieb v kondícii