Zelenina a ovocie

Zdravá a chutná zároveň. Zelenina sa dostáva do povedomia ako plnohodnotná potravina stále viac. Poznáme mnoho tradičných jedál, ktoré varievali už naši predkovia. Ale pribúda i množstvo nových zaujímavých receptov, ktoré využívajú typické chute a vlastnosti aj exotickejších druhov zeleniny či ovocia.


Recepty

24.05.2017 16:16

Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie   Rebarbora je výborným základom pre prípravu zaváranín.   Ingrediencie: 850 ml rebarborovej šťavy (asi z 1,6 kg...

Celý článok

—————

24.05.2017 14:12

Džem z bazy čiernej

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie   Plody bazy obsahujú málo pektínu, preto ich pri príprave džemu treba kombinovať s inými druhmi...

Celý článok

—————

20.05.2017 13:34

Ľadový ovocný punč

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie   Osviežujúca maškrta ideálna pre horúcejšie dni.   Ingrediencie: 500 ml jahodovej zmrzliny   100 ml...

Celý článok

—————

29.04.2017 18:36

Orgovánový sirup

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie   Zo sirupu s orgovánovou príchuťou si pripravíme osviežujúci nápoj vhodný pre horúce dni.   Ingrediencie: 20...

Celý článok

—————


Zaváraniny trochu ostrejšie

Občas potrebujeme experimentovať a do omáčky ku grilovanému mäsu pridáme viac chilli. Niekto to má rád asi trochu ostrejšie a pikantnejšie. K podobným patria aj zaváraniny so štipkou alkoholu. Napríklad višňový džem so slivovicou, tiež piňa colada džem s kokosovým likérom a jahodový topping pripravený s ružovým vínom.


Zeleninové menu

—————

—————

—————

——————————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


 

Pri príprave šalátov z postrúhanej zeleniny, či už z uhoriek, z tekvice alebo z kalerábu, vodu nevytláčame, pretože takto by určite stratili množstvo vzácnych vitamínov a minerálnych látok.