Polievky

Pri jedle je dôležitý základ, grunt a tým bola podľa našich starých mám polievka. Netreba vždy zapraženú, stačí ľahký vývar alebo zeleninovú, aby sme zvládli aj druhý chod. Alebo sýtou strukovinovou polievkou, ktorá si pýta aj pár kúskov chlebíka, môžeme nahradiť večeru. Prípadne si naložiť menšiu porciu.

 


Recepty

02.06.2017 10:10

Turistická zemiaková polievka

Varenie – Recepty – Polievky   Chutná polievka, ktorá zaručene zasýti a ktorú môžeme uvariť aj za poľných...

Celý článok

—————

22.02.2017 10:55

Pravý boršč

Varenie – Recepty – Polievky   Hustá zeleninová polievka plná vitamínov, ktorá zasýti aj najväčších...

Celý článok

—————

27.01.2014 08:45

Fazuľková polievka s pretlakom

Varenie – Recepty – Polievky   Polievku z čerstvých fazuľkových strukov ozvláštni rajčiakový...

Celý článok

—————

23.12.2013 14:01

Kapustnica so sušenými slivkami

Varenie – Recepty – Polievky   Verzia vianočnej kapustnice so sušenými slivkami a hubami....

Celý článok

—————


Ľahké vývary ako letný ideál

V teplejších dňoch by sme asi nezvládli ťažšie stráviteľné zahustené polievky, ponúkajú sa však bujónové typy tohto druhu pokrmu. Na prvý pohľad rovnaké vývary môžu mať rôznu podobu. Ponúkame recepty na tri – na diétnu kuraciu, na slepačiu polievku s ďumbierom a na maďarskú slepačiu polievku.


S veľkou lyžicou v hlbokom tanieri

—————

—————

—————

——————————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


 

Presolenú polievku zachránime, ak v nej chvíľu povaríme pokrájaný zemiak alebo rozšľahaný bielok.

Aby mala polievka krajšiu farbu, počas varenia do nej vložíme cibuľu aj so šupkami, zlúpeme len vrchné.