Rady z kuchyne 

Nedarí sa nám pripraviť dobrá domáca majonéza a vrchnáky zaváracích pohárov sa vždy ako naschvál zaseknú? Pomôžeme odstraňovať všetky drobné i väčšie nehody v kuchyni a poradíme navyše, čo by nemalo chýbať v základnej kuchynskej výbave alebo ako sa zbaviť výrazných pachov po kuchtení. Odtajníme tiež múdre finty, ako otvárať ustrice alebo úspešne ošúpať gaštany. A mnohé ďalšie.

(foto: pixabay)


Články

04.07.2017 08:33

Malé triky so zeleninou

Varenie – Rady z kuchyne   Jarná vitamínová inšpirácia je motiváciou aj pre tých, ktorí si zeleninu neradia medzi obľúbené potraviny. No prvá sezónna...

Celý článok

—————

16.06.2017 11:59

Alobal v kuchyni

Varenie – Rady do kuchyne   Alumíniová fólia, ktorú poznáme skôr pod názvom alobal, by nemala chýbať v zostave základných pomôcok v žiadnej...

Celý článok

—————

06.06.2017 17:19

Bylinkové cukrovinky

Varenie – Rady z kuchyne   Experimentovanie patrí do kuchyne. Nedržíme sa len overených receptov od mamy, lákajú nás aj nové neznáme inšpirácie....

Celý článok

—————


Šikovné finty so zeleninou

Paprika čerstvo odtrhnutá alebo odrezaný listový šalát - také chutia najviac. Kto by aktuálnej sezónnej zelenine odolal. Kopí sa na pultoch trhovísk a inšpiruje k zeleninovým receptom, či už polievkam alebo šalátom so zálievkou. Vieme však s plodmi správne manipulovať, aby sme nestrácali vzácne vitamíny? Pomôžu šikovné finty.



Ovocná pena - ideálny letný dezert

Na sladké máme chuť aj v lete. Ale v teplých dňoch nie sú najvhodnejšie krémové torty, rozumnejšie je siahnuť po ľahkom dezerte. Môže ním byť ovocno-bielková pena pripravená z malín či čučoriedok. Výborne chutí ríbezľový dezert a absolútnou bombou je jahodová pena.


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký...

Viac

—————


Ostré nože


Domáci turecký med


Pečieme v silikóne


Med v kuchyni


Domáca majonéza

 


V kuchyni čisto


Riady do mikrovlnky

Pri ohrievaní jedla v mikrovlnnej rúre by sme nemali používať taniere so zlatou alebo striebornou dekoráciou, pretože tieto kovy sú vodivé a preto hrozí elektrický výboj. Nepatria tam ani nádoby zo skla alebo kovu. Vhodné sú všetky riady z porcelánu, keramiky a plastu.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Zvýšili vám bielky?


Obaľujeme rezeň


Viac citrónovej šťavy


Problémy s obalmi


Aj vy sa často hneváte pri manipulácii s tetrapackom, keď vám neplánovite vyšpľachne na obrus či nohavice pomarančový džús alebo mlieko? Ľahká pomoc. Stačí na opačnej strane, ako na krabicovom mlieku urobíme otvor, vyvŕtať dve dierky a fyzika nám pomôže, aby ani kvapka nevyšla nazmar.