Rady z kuchyne 

Nedarí sa nám pripraviť dobrá domáca majonéza a vrchnáky zaváracích pohárov sa vždy ako naschvál zaseknú? Pomôžeme odstraňovať všetky drobné i väčšie nehody v kuchyni a poradíme navyše, čo by nemalo chýbať v základnej kuchynskej výbave alebo ako sa zbaviť výrazných pachov po kuchtení. Odtajníme tiež múdre finty, ako otvárať ustrice alebo úspešne ošúpať gaštany. A mnohé ďalšie.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

27.10.2017 10:26

Upečme si tekvicové semiačka

Varenie – Rady z kuchyne   Aj vy ste prepadli lúskaniu tekvicových semiačok? Robíte dobre. Sú zdravé pre srdce, prostatu, dobrú náladu, hojenie rán...

Celý článok

—————

14.10.2017 06:09

Vôňa pečených gaštanov

Varenie - Rady z kuchyne   Kto by len takému neodolateľnému pokušeniu odolal. A tak vytiahneme mincu z peňaženky a prekvapení po každý raz...

Celý článok

—————

07.10.2017 18:47

Spoznajte tradičnú slovenskú kuchyňu

Varenie - Rady z kuchyne   Naša tradičná kuchyňa nie je ani zďaleka len o bryndzových haluškách. Je zaujímavá, rozmanitá a aj v dnešnej...

Celý článok

—————


Luxusné varenie zo zvyškov

Nemusíme hneď bežať do obchodu, doma sa určite nájde niekoľko potravín, z ktorých pri troche fantázie ukuchtíme večeru. A chutný pokrm môžeme pripraviť aj zo zvyškov jedál. Druhú šancu môže dostať v rôznych variáciách starší chlieb alebo cestovina. Ak nám pri pečení koláča zostalo niekoľko bielkov, existujú viaceré možnosti, ako ich v kuchyni využiť.


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký...

Viac

—————


Ostré nože


Pečieme v silikóne


Domáca majonéza

 


V kuchyni čisto


Riady do mikrovlnky

Pri ohrievaní jedla v mikrovlnnej rúre by sme nemali používať taniere so zlatou alebo striebornou dekoráciou, pretože tieto kovy sú vodivé a preto hrozí elektrický výboj. Nepatria tam ani nádoby zo skla alebo kovu. Vhodné sú všetky riady z porcelánu, keramiky a plastu.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web

Zvýšili vám bielky?


Problémy s obalmi


Aj vy sa často hneváte pri manipulácii s tetrapackom, keď vám neplánovite vyšpľachne na obrus či nohavice pomarančový džús alebo mlieko? Ľahká pomoc. Stačí na opačnej strane, ako na krabicovom mlieku urobíme otvor, vyvŕtať dve dierky a fyzika nám pomôže, aby ani kvapka nevyšla nazmar.