Rady z kuchyne 

Nedarí sa nám pripraviť dobrá domáca majonéza a vrchnáky zaváracích pohárov sa vždy ako naschvál zaseknú? Pomôžeme odstraňovať všetky drobné i väčšie nehody v kuchyni a poradíme navyše, čo by nemalo chýbať v základnej kuchynskej výbave alebo ako sa zbaviť výrazných pachov po kuchtení. Odtajníme tiež múdre finty, ako otvárať ustrice alebo úspešne ošúpať gaštany. A mnohé ďalšie.

(foto: pixabay)


Články

16.06.2017 11:59

Alobal v kuchyni

Varenie – Rady do kuchyne   Alumíniová fólia, ktorú poznáme skôr pod názvom alobal, by nemala chýbať...

Celý článok

—————

06.06.2017 17:19

Bylinkové cukrovinky

Varenie – Rady z kuchyne   Experimentovanie patrí do kuchyne. Nedržíme sa len overených receptov od...

Celý článok

—————

29.04.2017 18:48

Sladkosti s vôňou orgovánu

Varenie – Rady z kuchyne   Dobrá správa pre tých, ktorí majú radi vôňu orgovánu. Môžu si ju uväzniť...

Celý článok

—————


Čas piknikov, výletov a opekačiek...

...strávených na chate je tu, zíde sa preto pár rýchlych receptov. Hoci v prírode chutí lepšie aj obyčajný špekáčik, ukuchtiť si môžeme aj rýchlu turistickú polievku alebo baraní guláš. A zíde sa aj zopár tipov na prípravu skutočne dobrého gulášu. No pozor pri zakladaní táboráku! Pri manipulácii s ohňom musíme byť vždy opatrní. Rovnako pri skladovaní potravín, ktoré sa môžu  v  improvizovaných podmienkach rýchlo pokaziť.


Chladničkový bedeker

Pomaly sa otepľuje a vyššia teplota predstavuje aj riziko pre udržanie životnosti potravín. Treba ich vedieť správne ukladať v chladničke, aby sme zabránili pokazeniu a tvorbe nepríjemného zápachu v tomto priestore. Manipulácia s chladničkou je malá veda, treba poznať vhodné rozmiestnenie potravín a jedál a vôbec chladiť úsporne. Platí to rovnako aj pre mrazničku.


Vysypané zo zástery

... a odskúšané, preverené

... a odskúšané, preverené

Varenie - Rady z kuchyne   Ako neplakať pri krájaní cibule? Treba ju na chvíľu ponoriť do vriacej a potom do studenej vody. Tým sa stlmí ostrý zápach, ktoré spôsobujú sírne silice. Aj na chren, pri strúhaní ktorého zvykneme tiež roniť krokodílie slzy, máme dobrú fintu. Po ošúpaní ho uložíme na dve hodiny do chladničky a až potom s ním manipulujeme. Možnosťou je uložiť ho na rovnaký...

Viac

—————


Ostré nože


Domáci turecký med


Pečieme v silikóne


Med v kuchyni


Domáca majonéza

 


V kuchyni čisto


Riady do mikrovlnky

Pri ohrievaní jedla v mikrovlnnej rúre by sme nemali používať taniere so zlatou alebo striebornou dekoráciou, pretože tieto kovy sú vodivé a preto hrozí elektrický výboj. Nepatria tam ani nádoby zo skla alebo kovu. Vhodné sú všetky riady z porcelánu, keramiky a plastu.


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Zvýšili vám bielky?


Obaľujeme rezeň


Viac citrónovej šťavy


Problémy s obalmi


Aj vy sa často hneváte pri manipulácii s tetrapackom, keď vám neplánovite vyšpľachne na obrus či nohavice pomarančový džús alebo mlieko? Ľahká pomoc. Stačí na opačnej strane, ako na krabicovom mlieku urobíme otvor, vyvŕtať dve dierky a fyzika nám pomôže, aby ani kvapka nevyšla nazmar.