Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Články

17.10.2012 11:55

Grilovať môžeme aj v zime

Varenie – Príprava jedla   Grilovanie spájame skôr s teplejšími mesiacmi. Tento spôsob úpravy jedla je totiž často súčasťou rodinnej oslavy alebo...

Celý článok

—————

13.10.2012 16:30

Rozmarín jedlo úžasne prevonia

Varenie - Príprava jedla Rozmarín je silno aromatická bylinka, ktorá je obľúbená nielen v našej, ale obzvlášť v stredozemnej kuchyni. Ak...

Celý článok

—————


Ugrilované leto

Každý chce byť na grilovacej párty majstrom. Prečo nie? Môže byť dokonca aj profíkom v grilovaní. Ak zvládne zemiačiky v alobale upečené v pahrebe a najmä grilované pochúťky od výmyslu sveta, či už ryby, zeleninu alebo kurča. A nejde len o konzumáciu, ale aj o štýl života. Pretože grilovanie je spojené s príjemným posedením s rodinou a s priateľmi.



Dobrý čas pre chutný šalát

Zvykneme ho pripravovať počas celého roka, ale najviac asi chutí v letných mesiacoch, keď hľadáme ľahšie formy stravovania. Ponúkajú sa rôzne kombinácie i chutné dressingy na posilnenie gurmánskeho zážitku. Vieme však zeleninové šaláty aj správne servírovať?


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej zlatožltej farby? Sádlo, ktoré topíme, hneď na začiatku...

Viac

—————


Jogurt do šalátu


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Kačacina ako minútka


Dusená kapusta


Tip na plnku


Babičkine šamrole


Syrové slimáčiky