Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Články

21.08.2017 09:12

Kukurica trochu inak

Varenie – Príprava jedál   Chystajme hrniec, klásky kukurice sa už plnia. Táto obľúbená letná pochúťka si získala srdcia...

Celý článok

—————

13.08.2017 20:32

Finty na dobrý vývar

Varenie – Príprava jedla   Na prvý pohľad sa zdá, že mäsový vývar nie je na prípravu náročný. Veď dať variť kus mäsa...

Celý článok

—————

22.06.2017 11:11

Čas na dobrú ovocnú penu

Varenie – Príprava jedál   Práve zrejú druhy ovocia, ktoré sú ideálnym základom pre ovocnú penu. Ako postupovať, aby sa nám...

Celý článok

—————


Vývar je pohladením pre žalúdok

Aj v lete padne dobre ľahký zeleninový vývar , ktorý môže byť aj účinným podporným prostriedkom. Posilní a zvlhčí organizmus a nezaťaží tráviaci systém. Existujú dobré finty vrátane francúzskej na uvarenie skutočne chutného. A dôležité sú aj polievkové závarky, ktoré polievku dochutia a zahustia.


Ugrilované leto

Každý chce byť na grilovacej párty majstrom. Prečo nie? Môže byť dokonca aj profíkom v grilovaní. Ak zvládne zemiačiky v alobale upečené v pahrebe a najmä grilované pochúťky od výmyslu sveta, či už ryby, zeleninu alebo kurča. A nejde len o konzumáciu, ale aj o štýl života. Pretože grilovanie je spojené s príjemným posedením s rodinou a s priateľmi.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 08:30

Dusenie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:24

Vyprážanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:21

Opekanie na panvici

Celý článok

—————

13.08.2011 19:50

Fritovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:46

Grilovanie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:42

Pečenie

Celý článok

—————

13.08.2011 19:34

Pečenie v rímskom hrnci

Celý článok

—————

13.08.2011 19:30

Pečenie v alobale

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Kačacina ako minútka


Dusená kapusta


Tip na plnku


Syrové slimáčiky