Príprava jedál

Jedlo je výnimočný fenomén v našom živote. Jesť musí každý. Ale varenie? To je iná káva. Pre niekoho sféra neznáma, pre iného chlebík každodenný. Ale občas sa musí k sporáku postaviť aj ten, pre koho kúzlenie s vareškou nie je obľúbenou aktivitou. Ak nechce zostať hladný. Aby z hrnca nevykypelo, naučí svoju dcéru každá mama. My pridáme zásady fritovania, pečenia, grilovania i varenia vo woku. A predstavíme aj zástup pochutín, ktoré vylepšia zážitok z konzumácie opekaného steaku či pikantného gulášu.

(foto: pixabay)


Vybrali sme



Články

07.10.2017 09:04

Upečme si tekvicu

Varenie – Príprava jedál   Už pár týždňov tróni na pultoch trhoviska a ešte chvíľu bude. Tekvica je veľmi chutná...

Celý článok

—————

06.10.2017 15:50

Tekvica v hlbokom tanieri

Varenie – Príprava jedál   Kto pohrdne jedlom z tekvice, zaváha. Táto zelenina má lahodnú chuť a správne...

Celý článok

—————

02.10.2017 07:45

Varíme strukoviny

Varenie – Príprava jedál   Strukoviny sú veľmi zdravou potravinou, z ktorej sa pri troche fantázie dajú robiť pochúťky....

Celý článok

—————

29.09.2017 07:46

Ryby sa v kuchyni netreba báť

Varenie – Príprava jedál   Mnohí by sa aj možno dali častejšie rybu na obed, ale majú obavy, či receptúru nepokazia. Pre...

Celý článok

—————


Keď rezeň, tak chutný

Lekári upozorňujú, aby sme si namiesto pokrmov vyprážaných v oleji dali radšej šalát. No občas musíme upokojiť gastronomické túžby po obede starej mamy. Keď už, tak naozaj chutný rezeň, správne vypražený alebo pripravený fritovaním. Napokon, obaľovať nemusíme len mäso, ale aj syr a hlavné slovo v obale nemusí mať len strúhanka, ale aj parmezán.


Drobničky spoza sporáka

Príma tipy na varenie

Príma tipy na varenie

Varenie - Príprava jedál   Údené mäso varíme jeden a pol hodiny na jednej strane a potom rovnako dlho na tej druhej. Kratšiu dobu na zmäknutie, asi o 45 minút menej, potrebuje krkovička, karé a bôčik. Uvarené mäso necháme vychladnúť vo vývare, potom bude šťavnatejšie a nebude sa rozpadávať. Máte radi škvarky peknej...

Viac

—————


Vedieť iba variť nestačí

Varenie neznamená len vložiť sliepku do hrnca plného vody a nechať ju variť domäkka. Je to množstvo preverených technológií tepelnej prípravy jedla, z ktorých mnohé poznali už naše staré mamy, no iné sú zbrusu nové. Poďme si ich všetky pospomínať. 


Spôsoby tepelného spracovania

14.08.2011 09:24

Varenie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:18

Varenie vo vodnom kúpeli

Celý článok

—————

14.08.2011 09:14

Varenie v pare

Celý článok

—————

14.08.2011 09:09

Blanšírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 09:04

Pošírovanie

Celý článok

—————

14.08.2011 08:59

Varenie v tlakovom hrnci

Celý článok

—————

14.08.2011 08:43

Varenie v mikrovlnnej rúre

Celý článok

—————

14.08.2011 08:36

Varenie vo woku

Celý článok

—————


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Kačacina ako minútka


Ovocné gule


Tip na plnku


Syrové slimáčiky