VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: www.freedigitalphotos.net)


Náš tip



Húb ako po daždi

V týchto dňoch nám hojnejšie prší, húb by preto malo byť reálne ako po daždi. Vtedy majú lepšie úlovky najmä tí, ktorí pokračujú tradíciách hubárčenia. Prečo však venovať toľko času utajeným obyvateľom lesa? Dôvodom sú ich gastronomické prednosti a tiež liečiteľské. Treba s nimi však správne manipulovať a tiež si dávať pozor, aké druhy si kladieme na tanier, aby sme sa nepriotrávili.



 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.
 

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Smoothie osvieži


Sú skutočne čerstvé?


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Sójové nátierky


Zaváraninová exotika