VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: www.freedigitalphotos.net)


Náš tip



Sezóna tekvíc vrcholí

.... preto je čas porozmýšľať, ako s úrodu tejto zeleniny správne uskladniť. A ponúkajú sa i rôzne receptúry na chutné jedlá, ako je tekvicová polievka či omáčka. Výborná je aj pečená na viacero spôsobov a dokonca si z nej môžeme pripraviť aj sladké maškrty pre deti. Dôležité je aj vybrať správnu sortu. Každá je však studnicou zdravia.



 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.
 

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Zo zvyškov jedla


Dusená kapusta


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas

Aróma cesnaku


Sójové nátierky