VARENIE

Niekedy alebo aj častejšie zabúdame. Že jeme, konzumujeme a stravujeme sa preto, aby sme žili a nie naopak. Istej dávky luxusu si však dopriať môžeme. Už len pre základné právo na výber. No prináša to problém s dilemou, ktorú nie každý dokáže správne vyriešiť. Dopriať si kus prerasteného bôčika či radšej zeleninový šalát? Vyhrá ten s fantáziou. Ktorý si k šalátu pridá mozarellu alebo kúsok lososa, aby mu aj zdravý variant skutočne chutil. Ako vždy, je to o výbere.

(foto: www.freedigitalphotos.net)



Náš tip

Zelenina vás zachráni

Zelenina vás zachráni

Varenie – Potraviny   Zelenina je tak prirodzenou súčasťou stravovacích zvykov, že si ani nezamýšľame nad históriou príchodu jednotlivých druhov do...

Viac

—————


Variácie na mozzarellu

Mozzarella má cudzí rodokmeň, ale už sa v slovenskej kuchyni udomácnila. Tento čerstvý syr si dokonca môžeme urobiť aj sami. Jeho využitie je pestré. Dá sa napríklad použiť pri príprave jarných chuťoviek. Výborné sú aj bruschetty čiže opečené hrianky s mozzarellou. A úplnou klasikou je taliansky šalát caprese.


 Stručné rady obsahujú Prima tipy na varenie, dobré návody na uskladňovanie potravín nájdete v rubrike Prosté, ale geniálne a užitočné námety z kuchyne obsahuje zase rubrika ...odskúšané, preverené.
 

Aby sme v hanbe nezostali...

10.07.2011 19:33

Gastronomický slovník (A,B,C,D)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:31

Gastronomický slovník (E,F,G,H)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (CH,I,J,K)

Celý článok

—————

10.07.2011 19:30

Gastronomický slovník (L,M,N,O)

Celý článok

—————

02.07.2011 20:47

Gastronomický slovník (P,R,S,T)

Celý článok

—————

26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Celý článok

—————


Sójové nátierky


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


Zelenina zachráni