13.06.2011 18:46

Zeleninový nákyp so sójou

Varenie – Recepty – Zelenina a ovocie

 

Nákypom, v ktorom sa snúbi chuť niekoľkých druhov zeleniny a jemnosť šľahaných bielkov dokonale uspokojí predstavu o racionálnom stravovaní. Ak sa vzdáme mäsového prídavku.

Ingrediencie:
  • ½ hlávky karfiolu
  • ½ hlávky kelu
  • 1 mrkva
  • g tuku
  • 70 g jemnej sójovej múky
  • 2 kaleráby
  • 250 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 1 bielok
  • tuk a strúhanku na formu
Príprava:

Z tuku a sójovej múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zriedime mliekom a povaríme. Potom pridáme žĺtok a všetku zeleninu vopred predvarenú domäkka a pokrájanú na kocky. Nakoniec zľahka zamiešame z bielka ušľahaný sneh. Zmesou naplníme vymastenú a strúhankou vysypanú formu a nákyp pečieme v stredne vyhriatej rúre. Do masy môžeme pridať aj zvyšky údeného, pečeného alebo vareného mäsa.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu