16.01.2012 16:53

Zakáľačková kaša

Varenie – Recepty – Mäso a ryby



Jednoduché, ale chutné pohostenie, ktoré nesmie chýbať na žiadnej zabíjačke.


Ingrediencie:
  • 3 kg ryže alebo krúpov   
  • 1 kg surovej alebo uvarenej bravčovej krvi  
  • soľ  
  • mleté čierne korenie  
  • majorán    
  • pár strúčikov cesnaku   
  • 1 veľká cibuľa

Príprava:

Ryžu alebo krúpy uvaríme vo vode, lepšie je však v ovare, v ktorom sa varili jaternice a iné zabíjačkové pochúťky, vtedy bude základ chuťovo výraznejší. Potom pridáme krv a zmes ochutíme soľou, mletým čiernym korením, majoránom, rozotreným cesnakom a nadrobno pokrájanou cibuľou. Kašu za stáleho miešania varíme na miernom ohni, nesmie sa pripáliť. Uchovávame na chladnom mieste, podávame však vždy teplú, pre vylepšenie ju po zohriatí môžeme posypať oškvarkami.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web