13.07.2012 10:07

Oravské ražniči

Varenie – Recepty – Mäso a ryby

 

Ražniči so slaninou a s bravčovým mäsom je sýta pochúťka, ktorú môžeme pripraviť aj na grile alebo v pahrebe, v tom prípade použijeme alobal.

 

Ingrediencie:
  • 500 g bravčového mäsa zo stehna alebo pliecka    
  • 120 g oravskej slaniny   
  • 3 cibule   
  • 500 g zemiakov   
  • 3 kyslé uhorky  
  • soľ  
  • mleté čierne korenie    
  • olej

 

Príprava:

Mäso umyjeme, pokrájame na rezne, ktoré vyklepeme a tie potom ešte rozkrájame na menšie medailóny. Slaninu pokrájame na rovnako veľké kúsky, ale tenšie, a cibuľu, uhorky a ošúpané zemiaky pokrájame na plátky. Na kovové ihlice alebo drevené špajdle napichujeme striedavo plátky zemiaka, mäsa, cibule, slaniny a uhorky, kým celé množstvo neminieme. Nachystané ražniči uložíme na vymastený plech alebo pekáč, posypeme mletým čiernym okorení, osolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme v rúre podliate trochou vody, ale upiecť ich môžeme aj v alobale v pahrebe ohniska. Chutné sú samozrejme aj grilované. Pre lepšiu chuť môžeme naklepané kúsky mäsa deň vopred naložiť vo vrstvách s kolieskami cibule, ktorú potom vyhodíme a na prípravu ražniči použijeme čerstvú. Ražniči chutí výborne so zeleninovým šalátom, ale na škodu nie je ani pár chlebíkov.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web