25.02.2012 11:10

Omáčka zo sušeného ovocia

Varenie – Recepty – Bezmäsité jedlá

 

Ščepková omáčka bolo tradičným pôstnym jedlom, ktoré si ľudia zvykli kedysi variť v období po fašiangových hodoch.

 

Ingrediencie:
  • 250 g sušeného ovocia (jablká, marhule, slivky, hrušky)
  • 200 ml mlieka
  • hladká múka
  • olej
  • klinčeky
  • soľ

 

Príprava:

Sušené štiepky zo sezónneho ovocia najprv uvaríme vo vode. Z oleja a múky si pripravíme bledú zápražku, v ktorej opražíme aj pár roztlčených klinčekov. Zalejeme ju vodou, dobre premiešame a prilejeme do základu s uvareným ovocím. Dobre povaríme a na záver omáčku zahustíme mliečnou zátrepkou a posolíme.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas