26.06.2011 18:01

Gastronomický slovník (U,V,W,Z,X,Y)

Varenie

 

Ucha – stará ruská rybacia polievka.

Vareniky – pokrm z ruskej kuchyne pripravovaný na sladko i na slano.

Vegan – je vegetarián, ktorý striktne odmieta všetky potraviny živočíšneho pôvodu, vrátane vajec, mliečnych výrobkov i medu.

Výpek – šťava s tukom z upečeného mäsa.
Wasabi – japonská svetlozelená rastlina podobná chrenu ostrej chuti.

Wok – liatinová hlboká panvica používaná na smaženie i varenie v čínskej kuchyni.

Worcester – tmavohnedá pochutina ostrej chuti, ktorá podporuje chuť do jedla i trávenie.

Žervé – mäkký syr z Belgicka.

Zosklovatenie – ľahké opraženie pokrájanej cibule na tuku, ktorá pustí šťavu, ale nesmie začať hnednúť.

Žinčica – tekutina ako vedľajší produkt pri výrobe ovčieho syra, ktorá obsahuje mnoho užitočných látok.

Žufanka – regionálne naberačka.

 

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web