11.06.2011 15:00

Baranie na šťave

Varenie – Recepty – Mäso a ryby


 

Na prvý pohľad jednoduché gazdovské jedlo, v skutočnosti si po mäkkej baranine vylepšenej arómou údenej slaninky oblíže každý prsty.

Ingrediencie:
  • 600 g baranieho mäsa
  • 50 g slaniny
  • 300 g zemiakov
  • 3 strúčiky cesnaku
  • cibuľa
  • masť
Príprava:

Umyté mäso vložíme do osolenej vriacej vody a varíme domäkka. Počas varenia pridáme očistené a pokrájané zemiaky, pokrájanú cibuľu,  rozotrený cesnak a na plátky pokrájanú slaninu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a pokrájame. Varenú slaninu ešte opražíme na masti a zemiaky so šťavou prepasírujeme. Mäso zalejeme horúcou šťavou a navrch položíme slaninu. Podávame s chlebom.

—————

Späť


Komentár

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok


Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu