AKTUÁLNA TÉMA: V mrazivom počasí netrpí iba naša pokožka. Je skúškou aj pre naše vlasy. A dobre im nie ani pod čiapkou. Každá žena vie, že v zimných mesiacoch musí venovať vlasom viac pozornosti. Napriek tomu sa mnohé trápia ešte aj s problémom zvýšenej tvorby lupín.


Vybrali sme pre vás


Najnovšie sme pripravili

Tradičné buchty ako od mamy

Tradičné buchty ako od mamy

Varenie – Príprava jedál   Zachcelo sa vám klasiky a namiesto náročných dezertov z talianskej či francúzskej kuchyne vás oslovili tradičné buchty? Poradíme, ako si s nimi poradiť, aby chutili...

Viac

—————

Domáci turecký med

Domáci turecký med

Varenie – Rady z kuchyne   Sladká maškrta ako z Rozprávok tisíc a jednej noci. Turecký med je tradičná cukrovinka tvrdej konzistencie, ktorá sa pripravuje z bielkov, z medu, z cukru a z...

Viac

—————

Ako šetriť energie v kuchyni

Ako šetriť energie v kuchyni

Domácnosť – Ako ušetriť   Najvyššiu sumu z výdavkov na domácnosť predstavujú okrem bývania energie. A opačne, práve ich šetrením môžeme ročný rozpočet citeľne znížiť. Miesto, kde dochádza k...

Viac

—————


 Na lyžiarskom svahu bezpečne 

Zima je práve uprostred a aj keď tohto roku nie je veľa snehu, na lyžiarskych svahoch si ho vďaka mrazu dokážu zabezpečiť. Mnohí  si užívajú lyžovačku či chôdzu na snežniciach alebo plánujú vyskúšať jazdu na rafte či iný extrémny zimný šport. Na lyžiarskom svahu sa však treba správať bezpečne a ochrániť oblečením malé deti. A tiež si ju poistiť.



ČO NAKÚPIŤ, ČO UVARIŤ

Ryžový šalát s hydinovým mäsom

Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Originálna chuť hríbov nesklame. Chutia v polievke, s vajíčkom, ale aj ako hlavné jedlo vyprážané. Nemusia byť vždy obalené v strúhanke, pre zmenu môžeme použiť cestíčko.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/
Slovenské tradičné pohostenie v dni sviatočnom, typické pre jesenné obdobie.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kacica-upecena-v-struhanke/
Valčeky zo sójovej múky s oškvarkami sú vhodným zimným jedlom, ktoré dobre zasýti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/sojove-valceky-plnene-skvarkami/
Kombinácia orechov, mandlí a medu evokuje zimné sviatky, jablká však dodávajú maškrte sviežosť jesenného ovocia.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/pochutka-z-orechov/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Doma poctivo pripravená tlačenka je obľúbenou studenou pochúťkou, ku ktorej sa výborne chutí cibuľa a chlieb.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/domaca-tlacenka/
Sladkú chuť keksov ideálne dopĺňa trochu kyslastý lekvár.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kolieska-s-lekvarom/
Bábovka s vianočnou príchuťou vďaka škorice, medu a mandlí.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-babovka/

Prebratú a umytú ryžu uvaríme v osolenej vode domäkka, prepláchneme studenou vodou a necháme v sitku odkvapkať. Ryžu potom dáme do väčšej misky... viac

v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a soli elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a žĺtkami dohladka.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vianocna-tort
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkami/
Umyté a odkvapkané broskyne rozpolíme a kôstku odstránime. Pomleté orechy, gaštanové pyré, vanilkový cukor a rum vymiešame a touto plnkou nahradíme broskyňové kôstky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/broskyne-s-gastanovymi-kostkam
pozdĺž nožičky na plátky hrubé 1 cm. Posolené ich obalíme v hladkej múke, potom vo vajciach rozšľahaných s mliekom a napokon v strúhanke.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/vyprazane-hriby/?_ga=2.153207099.220599374.1501949691-1794409988.1501949691

Aktuality - čo nás zaujalo

08.11.2011 15:53

Päť elementov pomáha v kariére

Celý článok

—————


HARMÓNIA

  


KNIŽNÉ NOVINKY

Tvárová gymnastika

Kvetiny patria k tomu najkrajšiemu, čo príroda vytvorila a kúzlenie z kvetín – teda tvorba kvetinových dekorácií – vnesie do vášho domova nielen kúsek skutočnej prírody, ale i dotyk ročného obdobia, vo všetkých aranžmánoch sú totiž použité sezónne rastlinky.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/zahrada/
Táto kniha vám zmení život za 21 dní! Pomocou jednoduchých denných aktivít a vďaka radám módnych a stylingových odborníčok sa vám podarí zvýrazniť svoje najlepšie vlastnosti a vyzdvihnúť to

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/kozmetika/

Roky nám pribúdajú, ale všetci chceme vyzerať stále dobre. Vek je len číslo! A práve to, dokáže tvárová gymnastika. Bez bolesti, bez skalpela, prirodzene a navyše zábavným... viac

iac tu: http://domarada.webnode.sk/news/hobby/osový olej je spomedzi výrobkov z kokosu určite najobľúbenejší. Dá sa použiť doslova na všetko, a to nielen vo výžive, ale aj v kozmetike či dokonca v domácnosti.

Viac tu: http://domarada.webnode.sk/news/varenie/

Kontakt

magazín Doma a Rada


 

WEB pre celú rodinu


přesný čas
Meniny na web

Internetová kuchárka

 V internetovej kuchárke sa inšpirujte receptami jedál, autorom mnohých záberov je slovenský fotograf        Fero Spáčil.


Dobré rady

Stručné tipy môžete použiť pri údržbe bytu, šetrení, varení, pestovaní rastlín, skladovaní potravín i riešení kozmetických či zdravotných ťažkostí.


Pre milovníkov flóry


Hľadajte v slovníkoch

V krátkom Lexikóne spoločenského správania a v komplexnejšom Gastronomickom slovníku.

CUDZIE SLOVNÍKY